Ρύθμιση Βάρους

Ρύθμιση Βάρους

Οι περισσότεροι παχύσαρκοι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν μία δίαιτα απώλεια βάρους, απ’ αυτούς που θα το ακολουθήσουν, οι περισσότεροι δεν θα χάσουν βάρος και από αυτούς που θα χάσουν βάρος, οι περισσότεροι θα το ξαναπάρουν (Stunkard 1959).

Η παχυσαρκία ορίζεται ως η περίσσεια του λίπους στο σώμα και συνοδεύεται από σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις στα πάσχοντα άτομα. Αποτελεί μια χρόνια νόσο, η οποία πέρα από λόγους εμφάνισης, πρέπει να αντιμετωπίζεται επιτυχώς καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για χρόνια νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά ή μορφές καρκίνου, τις πρώτες αιτίες θανάτου σήμερα!

Βασισμένοι στην αρχή της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, δεχόμαστε ότι η συμπεριφορά μαθαίνεται (αντί του να κληρονομείται) και, επομένως, όπως κανείς μαθαίνει την προβληματική συμπεριφορά, έτσι μπορεί να μάθει και την επιθυμητή! Ελάτε λοιπόν, να «ξεφύγουμε» από τα τυποποιημένα διαιτολόγια και αναγνωρίζοντας τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές και τρόπους σκέψης που οδηγούν σε περιττά κιλά λίπους στο σώμα, να αναπτύξουμε μεθόδους τροποποίησής τους ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό σωματικό βάρος και την διατήρησή του, προσλαμβάνοντας μια ισορροπημένη διατροφή που καλύπτει όλα τα θρεπτικά συστατικά!

Φυσικά, η ρύθμιση του βάρους δεν αφορά μόνο την απώλεια αλλά και την αύξηση βάρους. Σε αρκετές περιπτώσεις το χαμηλό βάρος σχετίζεται με την υγεία μας και τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες καλούνται να ακολουθήσουν μια διατροφή για αύξηση βάρους. Οι συμβουλές ενός έμπειρου διαιτολόγου είναι απαραίτητες προκειμένου η αύξηση βάρους να γίνει ομαλά και να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

οι υπηρεσίες μας

ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ