Μετρήσεις

Μετρήσεις

Ανάλυση σύστασης σώματος

Το σωματικό μας βάρος αποτελεί ένα «νούμερο», το οποίο πολλές φορές μπορεί να μην πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας. Το σώμα μας αποτελείται- από υγρά, οστά, μυϊκό ιστό και λίπος, η αναλογία των οποίων είναι σημαντική για την ερμηνεία του συνολικού μας βάρους και- για την ομαλή διεξαγωγή των λειτουργιών του σώματος.

Έλα να μετρηθείς λοιπόν και να λάβεις ένα φύλλο αποτελεσμάτων για ενήλικες και ένα ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά. Στα αποτελέσματα της σύστασης σώματος εξετάζουμε τη μάζα λιπώδους ιστού, τον άλιπο ιστό, τη μάζα σκελετικών μυών, τη συνολική ποσότητα υγρών σώματος, το ποσοστό λίπους καθώς και την τμηματική ανάλυση άλιπου & λιπώδους ιστού για κάθε ένα από τα 5 τμήματα: δεξί άνω άκρο, αριστερό άνω άκρο, κορμός, δεξί κάτω άκρο, αριστερό κάτω άκρο.

Tip: Συνεπώς, σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, μπορείς να παρακολουθήσεις ακριβώς την επιθυμητή απώλεια λίπους και την ανεπιθύμητη απώλεια νερού ή μυών.

Αναλυτής Μεταβολισμού

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός- αντιστοιχεί στο ποσό της ενέργειας των θερμίδων δηλαδή που δαπανάται από τον οργανισμό για τη λειτουργία των ζωτικών του οργάνων σε κατάσταση ηρεμίας και πρέπει να προσλαμβάνεται μέσω τροφής.

Έλα να μετρήσουμε λοιπόν, το δικό σου σώμα πόσες θερμίδες καίει και να στήσουμε ένα διαιτολόγιο βασισμένο σε αυτό.

Ειδικές περιστάσεις

Εγκυμοσύνη – Θηλασμός

Από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μιας γυναίκας είναι η γέννηση ενός παιδιού και ο μητρικός θηλασμός! Δύο στιγμές στη ζωή της γυναίκας όπου η διατροφή είναι καθοριστική στην ανάπτυξη του παιδιού.

Μετά την επίσκεψη στον γυναικολόγο λοιπόν, μην αμελήσεις μια συνάντηση με τον διαιτολόγο! Η σωστή διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την ομαλή αύξηση βάρους ώστε να μην υπάρχουν επιπλοκές κατά την διάρκειά της καθώς επίσης και για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου με την κάλυψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο μιας μητέρας προς το παιδί αλλά είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Συνεπώς, και σε αυτό το στάδιο η συμβολή του διαιτολόγου είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών της μητέρας ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο «δύσκολο» ρόλο του θηλασμού και να πετύχει την ομαλή απώλεια κιλών της εγκυμοσύνης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

οι υπηρεσίες μας

ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ