Η Έρη Μιχαλάκη

Η Έρη Μιχαλάκη

Η Έρη Μιχαλάκη είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διατροφή και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Από το 2011 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο ενώ παράλληλα ασχολείται με διάφορες δράσεις σχετικά με την διατροφή και την υγεία.

Η φιλοσοφία μας

Βασισμένοι στην αρχή της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, δεχόμαστε ότι

  • η συμπεριφορά μαθαίνεται, δεν κληρονομείται και όπως κανείς μαθαίνει την «προβληματική» συμπεριφορά, έτσι μπορεί να μάθει και την επιθυμητή
  • για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές και τρόπους σκέψης και να τα τροποποιήσουμε

Έλα λοιπόν να «ξεφύγουμε» από τα τυποποιημένα διαιτολόγια και τις «διάσημες» δίαιτες αδυνατίσματος και μέσω μιας ευχάριστης εκπαιδευτικής διαδικασίας, γίνε εσύ ο διαιτολόγος του εαυτού σου που θα γνωρίζεις πώς να τρέφεσαι σωστά και πώς να συνεχίζεις να ζεις σε ένα περιβάλλον με γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς χωρίς να αλλάζει το βάρος και η κατάσταση της υγείας σου.

Προφίλ

Η Έρη Μιχαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης

Σπούδασε Επιστήμη Διαιτολογίας και Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005-2009). Εν συνεχεία ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τίτλο Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή και κατεύθυνση στην Κλινική Διαιτολογία και παράλληλα εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας (2009-2011).

Στα πλαίσια της πρακτικής της εργάστηκε σε διαιτολογικά τμήματα νοσοκομείων Αττικής (Έλενα Βενιζέλου, Αττικόν, Αγία Όλγα, ΚΑΤ) ενώ για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της διατριβής συνεργάστηκε με το εξωτερικό ιατρείο παιδικής παχυσαρκίας του «Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων και έκανε παρέμβαση σε υπέρβαρα-παχύσαρκα παιδιά. Από το 2012 έως το 2014 συνεργάστηκε με την Καρδιολογική Κλινική Βενιζελείου Νοσοκομείου και παρακολουθούσε διατροφικά τους ασθενείς του Εξωτερικού Ιατρείου Μεταβολικού Συνδρόμου.

Επίσης, από το 2012 συνεργάστηκε με την Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα όπως: «Ανάπτυξη 13 Κατευθυντήριων Οδηγιών Γενικής Ιατρικής για τη διαχείριση των πιο συχνών νοσημάτων και καταστάσεων υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης-Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» και τη «Μελέτη Ρέα Μητέρας-Παιδιού» στην οποία συμμετείχε στην κλινική εξέταση παιδιών ηλικίας 6-7 ετών του πληθυσμού του προγράμματος στο πεδίο έρευνας με την πραγματοποίηση σωματομετρήσεων, εκτίμηση παχυσαρκίας, εκτίμηση διατροφικών συνηθειών και την εκτίμηση περιβαλλοντικών παραγόντων που επιδρούν στην ανάπτυξη και υγεία των παιδιών.

Τέλος, έχει διδάξει μαθήματα διατροφής στον Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, έχει δώσει αρκετές διαλέξεις διατροφής σε σχολεία και εκδηλώσεις με θέμα της διατροφή ενώ τέλος το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε αρκετά συνέδρια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

οι υπηρεσίες μας

ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ