Η σύγχρονη απειλή για το μέλλον των παιδιών μας
Μην μένεις αμέτοχος στην παιδική παχυσαρκία!

Η σύγχρονη απειλή για το μέλλον των παιδιών μας

Μην μένεις αμέτοχος στην παιδική παχυσαρκία!

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί στις μέρες μας ένα από το πιο σημαντικά προβλήματα υγείας των παιδιών καθώς τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στον κόσμο. Η αντιμετώπιση κρίνεται απαραίτητη και όσο νωρίτερα γίνεται τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι επιτυχημένη και το παιδί έχει μεγαλύτερο όφελος για την υγεία του.

Προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα όμως, πρέπει πρώτα να εντοπιστεί. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι γονείς αδυνατούν να εντοπίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν υπερβάλλον σωματικό βάρος καθώς μόνο 1 στους 3 γονείς αναγνωρίζει σωστά το παιδί του ως παχύσαρκο! Συνεπώς, όλοι οι γονείς πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να κάνουν προληπτικούς ελέγχους στα παιδιά τους είτε στον παιδίατρο είτε σε εξειδικευμένους διαιτολόγους.

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα παιδιά χρειάζεται εξειδίκευση, γιατί σε αντίθεση με τους ενήλικες, δεν έχει άμεσο στόχο την απώλεια βάρους, εκτός από κάποιες βαριές περιπτώσεις, αλλά την σταθεροποίηση του βάρους και βασικά την υιοθέτηση συμπεριφορών για μια σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης, υψηλή προτεραιότητα στα παιδιά αποτελεί η ανάπτυξή τους, καθώς μια αυστηρή δίαιτα ή μια μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του παιδιού.

Συνεπώς, ελάτε άμεσα να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία του παιδιού, με τρόπο κατάλληλο για το παιδί μέσα από παιχνίδια και όχι δίαιτες!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest